Materiaal

Materiaal  Er zijn 126 producten

Subcategorieën

 • Canicross

  canicross

  Wat is canicross?

  Canicross is hardlopen met je hond in de natuur, waarbij je samen met je hond een team vormt. Het is goed voor je conditie, goed je hond en voor de onderlinge band met je hond. De meeste honden vinden het fantastisch om te doen!

  Wat heb je nodig?

  Iedereen die kan hardlopen en een gezonde hond heeft, kan gaan canicrossen. Je hond moet wel minimaal 1 jaar oud en fysiek in staat zijn een bepaalde afstand te rennen. De ene hond is meer geschikt dan de andere.

  De hond draagt met canicross een speciaal hondentuig: een harnas en is verbonden met de hardloper door middel van een elastische lijn, dit is de treklijn. De hardloper draagt een heupgordel waaraan deze lijn bevestigd is. Het is de bedoeling dat de hond vooruit loopt en de hardloper voorttrekt. Goede trailschoenen zijn een aanrader.

  Waar kun je trainen?

  Je kunt gewoon lekker zelf op pad gaan, de bossen in met je hond, om te gaan canicrossen. Je kunt ook meetrainen in een van de vele loopgroepen in Nederland. Kijk voor een loopgroep bij jou in de buurt op de site van de landelijke vereniging Canicross Nederland.

  Meedoen met wedstrijden

  Er worden regelmatig canicrosswedstrijden georganiseerd in Nederland. Deze staan in de kalender op de site van Canicross Nederland. Het is niet nodig om lid te zijn van een vereniging om aan wedstrijden in Nederland deel te kunnen nemen. Wees wel goed voorbereid met een degelijke training en lees het wedstrijdreglement van Canicross Nederland op hun site. Ook bij reguliere crosslopen worden steeds vaker canicrossers toegelaten.

  Hoe is het ontstaan?

  Deze sport is ontstaan vanuit de sledehondensport en valt daar nog steeds onder. In de sledehondensport trekken honden, alleen of in een team, al rennend personen en kleine voertuigen voort. Dat kan met en zonder sneeuw, maar in ieder geval altijd op onverharde paden.

  Run Dog Academy

  Bij de Run Dog Academy kun je workshops, trainingen en lezingen volgen. Vanaf september gaan we starten met de cursussen met hond. Zoals de workshop Start2Canicross om de beginnende canicrosser op weg te helpen.

  Meer info over trainen en dergelijke vind je ook op ons Blog.

  Goed materiaal

  Op welke manier je ook wilt gaan canicrossen, het is belangrijk om een deugdelijke uitrusting aan te schaffen, voor jezelf en voor je hond. Kijk zelf goed wat het beste past bij jou, je hond en jullie doel. Bij de verschillende producten in deze webshop staat veel informatie.

  Kom je er toch niet uit, of wil je eerst materiaal passen? Kom dan langs in de Run Dog Shop. Woon je te ver weg? Dan kun je ook naar een evenement komen waar we met onze stand staan. Meer daarover vind je in de Agenda.

  LET'S GO HIT THE TRAIL!

 • Bikejoring

  Bikejoring

  Wat is bikejoring?

  Bikejoring is mountainbiken met je hond door de natuur, waarbij je samen met je hond een team vormt. De hond is verbonden met een lijn aan de bike en loopt voor de bike uit. De hond en de mountainbiker werken nauw met elkaar samen. Het is een zeer dynamische en enerverende sport voor sportieve honden die graag willen rennen en trekken! Let op: voor deze sport heb je waarschijnlijk een ontheffing nodig.

  Geschikte hond

  Je kunt beginnen met bikejoren als je een sportieve, atletische hond hebt van ten minste 1 jaar oud. Voor intensieve trainingen en voor grotere rassen is het aan te raden om te wachten tot de hond 14 of 18 maanden is. Meedoen met wedstrijden bikejoring kan bij Canicross Nederland als de hond minimaal 18 maanden is. Bij de sledehondensportverengingen kan dat vanaf 12 maanden. Niet alle honden zijn geschikt voor bikejoring.

  Wat heb je nodig?

  De hond draagt met bikejoring een speciaal hondentuig (harnas) en is verbonden met de bike door middel van een elastische lijn die aan het frame bevestigd is. Het wordt aangeraden om dat met een apart lijntje te doen zoals de Bikeline. De lijn wordt over het voorwiel geleid door de lijnuithouder of bike antenne. Het is de bedoeling dat de hond vooruit loopt en de bike voorttrekt. De mountainbiker moet de hond wel meehelpen door te blijven fietsen, anders wordt het voor de hond te zwaar. Vanwege de veiligheid en ter bescherming van de hondenpoten, wordt deze sport alleen op onverharde paden beoefend.

  Waar kun je trainen?

  Heb je een ATB, een sportieve hond en een uitrusting voor bikejoring? Dan kun je op pad gaan, de bossen in om te gaan bikejoren. Wees wel goed voorbereid. Het is handig als je zelf al aardig kunt mountainbiken en je hond al een basisconditie heeft. Bouw de training in ieder geval rustig op! Doe altijd een helm op en draag bij voorkeur handschoenen en een sportbril. Ga niet trainen als het te warm is. Lees meer over trainen op ons Blog.

  Meedoen met wedstrijden

  Je kunt in Nederland meedoen met wedstrijden bikejoring. Dat kan bij sommige wedstrijden van Canicross Nederland of bij wedstrijden van de sledehondenverenigingen in Nederland. Meer info over wedstrijden vind je in de kalender op de site van Canicross Nederland

  Hoe is het ontstaan?

  De sport is ontstaan vanuit de sledehondensport en valt daar nog steeds onder. In de sledehondensport trekken honden, alleen of in een team, al rennend personen en kleine voertuigen voort. Dat kan met en zonder sneeuw, maar in ieder geval altijd op onverharde paden.

  Goed materiaal

  In onze webshop kun je je uitrusting voor bikejoring aanschaffen. Kijk zelf goed wat het beste past bij jou, je hond en jullie doel. Bij de verschillende producten in de webshop staat veel informatie. Wil je meer advies, of wil je eerst materiaal passen? Kom dan langs in onze Run Dog Shop, of bij een evenement waar we staan (zie Agenda).

 • Steppen

  steppen met je hond

  Hond voor de step of naast de step?

  Je kunt steppen met je hond op 2 verschillende manieren. Denk eraan dat dit 2 zeer verschillende sporten zijn!

  • Steppen voor: Hond staat voor de step, mag trekken en is bevestigd met een antenne en treklijn (alleen offroad)
  • Steppen naast: Hond staat naast de step, mag in principe niet trekken en is bevestigd aan de zijkant of aan heupgordel (langs de weg of offroad)

  Het steppen met de hond voor de step is ontstaan vanuit de sledehondensport. Hierbij loopt de hond vooruit en trekt de step voort. Op deze manier steppen met je hond kan vanwege de veiligheid en de bescherming van de hondenpoten alleen op onverharde paden. Ga dus lekker de bossen in en geniet van het sporten samen met je hond! Let op: voor deze sport is een ontheffing nodig.

  Geschikte hond

  Je kunt beginnen met steppen als je een sportieve hond hebt van ten minste 1 jaar oud. Voor intensieve trainingen en voor grotere rassen is het aan te raden om te wachten tot de hond 14 of 18 maanden is. De vereniging Canicross Nederland organiseert wedstrijden steppen met je hond. Meedoen met wedstrijden kan ook bij Nederlandse sledehondenverenigingen. Maar daar worden niet altijd alle hondenrassen toegelaten.

  Ook als je niet aan wedstrijden mee wilt doen, is het belangrijk om een geschikte hond te hebben.

  Wat heb je nodig?

  De hond draagt met steppen een speciaal hondentuig (harnas) en is verbonden met de step door middel van een treklijn die aan het frame bevestigd is. Het wordt aangeraden om dat met een apart lijntje te doen zoals de Bikeline. De lijn wordt over het voorwiel geleid door de lijnuithouder of bike antenne. Het is de bedoeling dat de hond vooruit loopt en de hondenstep voorttrekt. De persoon op de step moet wel meehelpen door te steppen, anders wordt het voor de hond te zwaar. Houd er rekening mee dat je step geschikt moet zijn om in het bos te gebruiken.

  Waar kun je trainen?

  Heb je een hondenstep, een sportieve hond en een goede uitrusting? Dan kun je op pad gaan, de bossen in om te gaan steppen. Wees wel goed voorbereid. Het is handig als je zelf zonder hond een beetje kunt steppen en je hond al een basisconditie heeft. Bouw de training in ieder geval rustig op! Doe altijd een helm op en draag bij voorkeur handschoenen en een sportbril. Ga niet trainen als het te warm is. Lees meer over trainen op ons Blog. Er zijn in Nederland kleine stepgroepen. Via Facebook kun je er misschien eentje vinden in je eigen regio.

  Hoe is het ontstaan?

  De sport is ontstaan vanuit de sledehondensport en valt daar nog steeds onder. In de sledehondensport trekken honden, alleen of in een team, al rennend personen en kleine voertuigen voort. Dat kan met en zonder sneeuw, maar in ieder geval altijd op onverharde paden.

  Goed materiaal

  In onze webshop kun je je hondenstep en je complete uitrusting voor het steppen aanschaffen.

  Kijk zelf goed wat het beste past bij jou, je hond en jullie doel. Bij de verschillende producten in de webshop staat veel informatie. Wil je meer advies, of wil je eerst materiaal passen? Kom dan langs in onze Run Dog Shop, of bij een evenement waar we staan (zie Agenda).

 • Outdoor
per pagina
Toont 1 - 6 van de 126 items
Toont 1 - 6 van de 126 items