Harnassen

Goede pasvorm

Een harnas is een hondentuig waarmee de hond kan trekken. Een goede pasvorm is belangrijk. Bij een goed passend harnas zal de hond steun hebben en vrij kunnen bewegen. De trekkrachten worden dan gelijkmatig over het harnas verdeeld. Bij een slecht passend harnas zal de hond in zijn bewegingen beperkt worden. Hij wordt op die manier...

Goede pasvorm

Een harnas is een hondentuig waarmee de hond kan trekken. Een goede pasvorm is belangrijk. Bij een goed passend harnas zal de hond steun hebben en vrij kunnen bewegen. De trekkrachten worden dan gelijkmatig over het harnas verdeeld. Bij een slecht passend harnas zal de hond in zijn bewegingen beperkt worden. Hij wordt op die manier ontmoedigd om te trekken. Een te groot harnas gaat schuiven, een te klein harnas kan afknellen.

Goede pasvorm controleren

Een harnas past goed wanneer het bij licht trekken glad om de hond past en goed aansluit. De banden van het harnas mogen tijdens het trekken niet dubbel zitten, opkruipen of knijpen. Er mag geen druk op de luchtwegen ontstaan. Een harnas is te groot wanneer het kan schuiven over de hond en je het makkelijk over de kop uit kan trekken zonder eerst zijn poten eruit te halen.

Harnas kiezen

Er zijn verschillende soorten harnassen verkrijgbaar. Welk harnas je het beste kan kiezen, hangt onder andere af van de bouw en de voorkeur van jezelf en je hond.

Bouw van je hond

De honden met een gangbare bouw, kunnen kiezen uit verschillende typen harnassen. De Non-stop Free Motion en de Zero DC Faster worden het meest gebruikt. De Non-stop Nome is een ‘klassiek’ model harnas ontworpen voor (pool)honden in de sledehondensport. Heb je een compacte hond met een brede borst en een dikke nek? Dan zal de Zero DC Short geschikt zijn. Dit type harnas is verkrijgbaar in veel verschillende maten, zodat ook de allergrootsten en de allerkleinsten een geschikte kunnen vinden.  

Voorkeur van je hond

Sommige honden willen zo min mogelijk op hun lijf bij het sporten. Anderen vinden het prettig om veel steun te hebben en voelen zich veilig in een dichter harnas. Bekijk en probeer (als dat mogelijk is) wat jouw hond het prettigst vindt. Met een prettig en comfortabel zittend harnas zal hij meer plezier hebben in het sporten en beter presteren.

Meer

Harnassen  Er zijn 12 producten

per pagina
Toont 1 - 6 van de 12 items
Toont 1 - 6 van de 12 items