Hondensteps

Step kiezen

Welke hondenstep je het beste kan kiezen, hangt af van een aantal factoren. Lees hier: Hoe kies ik de juiste step? 

Bij ons vind je steps voor ieder budget en doel.

Offroad steppen

Run Dog richt zich op het steppen met de hond voor de step. Dat kan alleen op onverharde paden. Als je op die manier gaat steppen dan is het belangrijk da...

Step kiezen

Welke hondenstep je het beste kan kiezen, hangt af van een aantal factoren. Lees hier: Hoe kies ik de juiste step? 

Bij ons vind je steps voor ieder budget en doel.

Offroad steppen

Run Dog richt zich op het steppen met de hond voor de step. Dat kan alleen op onverharde paden. Als je op die manier gaat steppen dan is het belangrijk dat je step daar ook voor geschikt is. Gebruik je de step alleen op gravel of harde bospaden en wil je lekker sportief mee kunnen steppen? Dan is de Kickbike Sport G4 misschien een goede optie. Wil je ook op zandpaden en over ruige paden in het bos? Dan kun je beter voor de Kickbike Cross Max kiezen. Een hogere treeplank is fijn in een ruig bos met veel boomstronken. Maar meesteppen met een hoge treeplank is minder comfortabel. Ben je op zoek naar een stabiele, professionele step? Kijk dan bij de Gravity of Traczer steps.

Low budget

Wil je eerst kijken of het steppen wel goed bevalt, of wil je gewoon niet teveel uitgeven? Kijk dan even bij de Yedoo steps. Dat zijn prima steps voor een fijn prijsje.

Op 2e hands sites, zoals markplaats, worden ook vaak steps aangeboden. Misschien is het een idee om daar eens te kijken als je begint met steppen. Zo kun je goed uitproberen wat voor jou en je hond werkt.

Trekken

Wat kan en mag een hond trekken aan gewicht? Dat is een lastige vraag. Een richtlijn in de sledehondensport is dat een Husky (rond de 25 kilo) ongeveer 50 kg mag trekken. Hoeveel weeg je? En hoeveel weegt je step? Samen is dat het gewicht dat je hond of honden moeten trekken. Let daarbij ook op van welk ras of type je hond is. De ene hond is meer geschikt om te trekken dan de andere. In de meeste gevallen moet je gewoon meesteppen, dan wordt het voor je hond minder zwaar.

Veiligheid

Schijfremmen zijn beter dan velgremmen (V-brakes). Dus heb je een sterke, snelle hond of wil je met 2 honden steppen? Dan is het aan te raden om een step te nemen met schijfremmen. Kijk ook goed naar het gewicht van de step. Meer gewicht en stabiliteit zorgt voor meer veiligheid bij sterke honden en hoge snelheden. Trekt je hond niet echt? Neem dan een wat lichtere step.

Top service en advies

Koop je een step bij ons? Dan ben je verzekerd van uitstekende service en goed advies. Wij kunnen samen met jouw de meest geschikte step kiezen. Ook na je aankoop helpen we je graag met al je vragen. Zo kun jij op een verantwoorde manier starten met deze geweldige sport! 

               

Meer

Hondensteps  Er zijn 13 producten

per pagina
Toont 1 - 6 van de 13 items
Toont 1 - 6 van de 13 items