Informatie

Merken

Aanbiedingen

Veiligheid en Privacy

Je gegevens zijn beschermd

Bij Run Dog gaan we zorgvuldig om met je persoonsgegevens. We handelen volgens de nieuwe Europese privacy wet, de AVG, die sinds 25 mei 2018 in werking is.

Maak je een account bij ons aan? Of geef je op een andere manier je gegevens aan ons? Dan zijn deze beschermd. Dat betekent dat wij alleen gegevens vragen die wij nodig hebben om je bestelling of inschrijving te verwerken en je persoonlijke service te kunnen verlenen. We verstrekken geen gegevens aan derden als dat niet nodig is.

Onze webshop is online beveiligd. Je gegevens worden beschermd en versleuteld door een SSL certificaat. Je kunt dit herkennen aan de URL https:// (in plaats van http:// bij onbeveiligde websites). Hierdoor kun je veilig een account aanmaken en online betalen.

Jij kunt zelf beslissen over je gegevens

Heb je vragen over de privacy en de bescherming van je gegevens? Of wil je je gegevens inzien, wijzigen of verwijderen? Dan is dat altijd mogelijk. Neem daarvoor contact met ons op of wijzig het zelf in je account.

 

Lees hieronder meer over ons privacy beleid:

 

Waarvoor gebruiken we jouw gegevens?

We hebben je gegevens nodig voor de verwerking van je aankoop bij ons (product of dienst) of je recht op garantie. Dit is het geval bij:

  • Bestellen

  • Bezorging

  • Ruilen of retourneren

  • Inschrijving workshop, training of opleiding

  • Contact met onze klantenservice

  • Contact over je bestelling of inschrijving

Daarnaast kunnen we je gegevens gebruiken voor het geven van optimale en persoonlijke service. Hierbij denken we altijd aan jouw privacy. Dit geldt voor:

  • Reviews en klanttevredenheidsonderzoek

  • Bezoek aan de Run Dog website

  • Je account

  • Nieuwsbrieven & e-mails

  • Persoonlijk advies

  • Acties

  • Social media

We kunnen ook een wettelijke verplichting hebben om je gegevens te gebruiken, bijvoorbeeld wanneer we fraude vermoeden. En soms heb je ons zelf toestemming gegeven om je gegevens te gebruiken, zoals wanneer je je aanmeldt voor een nieuwsbrief. Dit houden we netjes bij.

Wie heeft toegang tot jouw gegevens?

We geven je gegevens alleen door aan andere partijen als dat echt nodig is voor onze dienstverlening. Het gaat dan om de volgende partijen: betaalpartners, leveranciers, IT-dienstverleners, administratieve partners, bezorgpartners.

Partijen zoals data management-platforms, media- en advertentiebureaus en onderzoeksbureaus komen in beeld zodra we je persoonlijk advies willen geven of gerichte advertenties laten zien, bijvoorbeeld op basis van interesse in bepaalde producten. In verdachte situaties zijn we verplicht om klantgegevens te delen met overheidsinstanties.

Met al deze bovengenoemde partijen hebben we een verwerkersovereenkomst. De partijen die van ons toegang krijgen tot je gegevens, mogen deze alleen gebruiken om jou een dienst te leveren namens Run Dog. Tenzij ze zelf verantwoordelijk zijn voor het verkrijgen en beschermen van je gegevens. We verkopen jouw gegevens nooit aan derden.

Hoelang bewaren we jouw gegevens?

We bewaren jouw gegevens niet langer dan noodzakelijk. Daarna verwijderen we alle data die we van je hebben. Of gebruiken we jouw gegevens anoniem, omdat we bepaalde data nodig hebben voor interne analyses en rapportages, zoals de waarde van je bestelling.

We bewaren je persoonsgegevens zolang je klant bij ons bent. Tenzij je zelf aangeeft dat je je persoonsgegevens bij ons wilt verwijderen. We heffen dan je account op met al je gegevens.

Voor de belastingdienst zijn wij verplicht om onze administratie met jouw factuur-, betaal-, en bestelgegevens 7 jaar te bewaren. Na die periode gebruiken we je gegevens alleen anoniem, voor interne rapportages.

Als je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief dan bewaren we die gegevens totdat je je uitschrijft van de nieuwsbrief. Uitschrijven kan heel gemakkelijk in je account of via de link onderaan de nieuwsbrief zelf.

Wat zijn jouw rechten?

Uiteraard blijf jij baas over jouw gegevens. Wil je inzage krijgen in jouw persoonsgegevens en een kopie ontvangen? Of wil je je gegevens wijzigen, gebruik beperken of verwijderen? Geen probleem. Je kunt dit zelf doen in je RunDog-account. Of je laat het ons weten per post of e-mail. Op die manier kan je ook bezwaar maken tegen het gebruik van je persoonsgegevens of aangeven dat je vindt dat jouw privacy zwaarder weegt dan ons belang. In dat geval bekijken we de situatie opnieuw.

Wil je niet langer onze nieuwsbrief ontvangen? Uitschrijven kan heel gemakkelijk in je account of via de link onderaan de nieuwsbrief zelf.

We willen zeker weten dat jij ècht jij bent. Daarom kunnen we aanvullende informatie van je vragen om je identiteit vast te stellen. Dat doen we ook bij onduidelijke verzoeken.

Heb je vragen of klachten?

Voor vragen of klachten over je gegevens en de bescherming van je privacy kan je contact met ons opnemen. Je kunt ook contact opnemen wanneer je niet tevreden bent over hoe Run Dog omgaat met jouw privacy.

Mailen: info@rundog.nl

Schrijven: Run Dog, Van Akenweg 30, 9367 PN DE WILP, t.a.v. R. Verkleij

Bellen: 0594 85 25 36 / 06 27 568 152

Je kunt bij ontevredenheid ook een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens

Deze privacyverklaring

We behouden ons het recht om wijzigingen aan te brengen in deze privacyverklaring.

Wie is verantwoordelijk voor je gegevens?

Wij zijn Run Dog

Contactgegevens:

Adres: Van Akenweg 30, 9367 PN DE WILP

Telefoon: +31 (0)594 85 25 36

Mobiel/App: +31 (0)6 27 568 152

Mail: info@rundog.nl

KvK: 59318937

BTW: NL175823960B02