Algemeen nieuws

Zomertraining

Zomertraining

Geef je hond een actieve vakantie!

Op dit moment is het volop zomer in Nederland. Niet de beste tijd om fanatiek met je hond te trainen of aan een wedstrijd mee te doen.

Maar gelukkig kunnen we toch actief blijven in de zomer met onze hond.

In dit artikel lees je hoe je verantwoord sport in de zomermaanden.

VRIJHEID EN VEILIGHEID

VRIJHEID EN VEILIGHEID

Wat betekent dat voor je hond?

Even iets om over na te denken.

We hebben het als mens goed voor elkaar, vooral in Nederland. We leven in vrijheid in een veilige maatschappij. We mogen onszelf zijn en hoeven niet continu bang te zijn voor levensbedreigende situaties.

Voor je hond is dit anders. Die heeft niet de steun van een maatschappij waarin alles geregeld is. Daarom is het belangrijk dat jij je hond tijdens het trainen goed begeleidt hierin en steun geeft waar nodig. Want ook je hond heeft een persoonlijke ruimte die gerespecteerd hoort te worden.

10 Canicross misverstanden

10 Canicross misverstanden

Canicross is een fantastische sport! Steeds meer mensen ontdekken dat. Maar goede info vinden over het beoefenen van de sport is lastig, waardoor er soms misverstanden ontstaan.

Maak kennis met onze visie op de sport aan de hand van deze 10 ‘misverstanden’.

 

Opleiding Run Dog Trainer

Opleiding Run Dog Trainer

We voelen ons betrokken en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het sporten met honden. De toenemende groei van de sport vraagt om meer structuur.

Daarom hebben we een opleiding ontwikkeld die diep ingaat op alle aspecten van de sport.

OPLEIDING RUN DOG TRAINER

Duur: 10 maanden

7 hele lesdagen, 5 halve lesdagen + zelfstudie

Combinatie theorie en praktijk

Opening Run Dog Shop

Opening Run Dog Shop

Dè winkel voor sportieve honden en baasjes! 

Naast onze online shop openen we een èchte winkel! Kom ook naar de opening op 2 en 3 september en profiteer van de vele aanbiedingen!

Tijdens de openingsdagen kan iedereen langskomen. Om gewoon even kijken, kennis met ons te komen maken of om materiaal te passen of aan te schaffen.

Wat is CANITRAIL?

Wat is CANITRAIL?

Ontdek het trailrunnen met je hond!

De sport canitrail is het samen met je hond beleven en genieten van het hardlopen in de natuur, waarbij het uithoudings- en doorzettingsvermogen van zowel jou als je hond worden getest. Door de optimale samenwerkingen tussen mens en dier worden natuurlijke hindernissen, hoogtemeters en slingerpaadjes overwonnen.

Nieuw: RUN DOG ACADEMY

Nieuw: RUN DOG ACADEMY

RUN DOG ACADEMY

School for trail dog sports

Per 1 juli 2016 starten we met een nieuwe bedrijfstak!

We gaan workshops, trainingen en lezingen geven en organiseren op het gebied van trail dog sports. Daaronder vallen canicross, bikejoring, steppen en aanverwante sporten.

Hoe zit dat met de regelgeving?

Hoe zit dat met de regelgeving?

Toepassing van de trekhondenwet

Wanneer heb je een ontheffing nodig?

Run Dog richt zich op canicross, bikejoring en stepjoring. Deze sporten zijn ontstaan vanuit de sledehondensport en vallen daar nog steeds onder. Maar zowel in Nederland als in België hebben we te maken met de wet. Hoe zit dat precies?

Hond, sport en warmte: voorkom oververhitting!

Hond, sport en warmte: voorkom oververhitting!

Sporten met je hond tijdens te hoge temperaturen kan gevaarlijk zijn. Door inspanning verbruikt de hond energie en daardoor stijgt zijn lichaamstemperatuur. Het is belangrijk dat hij deze warmte ook weer kwijt kan.

Lees hier meer hoe je oververhitting kan voorkomen.

Politie Kerstcross Emmen

Politie Kerstcross Emmen

Een Canicrossloop door de ogen van Gosse...

'Vanochtend (20 december) deelgenomen aan de Politie Cross Loop te Emmen. Canicross Emmen had de organisatie van de lopers MET hond. Erwin bedankt, helemaal leuk!

Gezellige drukte aan de start, veel nieuwe gezichten en leuke honden....