run dog academy

RUN DOG ACADEMY

SCHOOL FOR TRAIL DOG SPORTS

WORKSHOPS, TRAININGEN EN LEZINGEN VOOR CANICROSS, BIKEJORING EN STEPPEN.

Hoe bouw ik een training op en hoe voorkom ik blessures? Hoe bereid ik mijn hond en mijzelf voor op wedstrijden? Hoe zit het eigenlijk met het hondenlijf qua belasting? Welke loophouding is voor canicrossen eigenlijk het beste? Hoe kan ik efficient mee fietsen of steppen? En wat als ik of mijn hond een blessure heeft?

DE SPORT IN ZIJN TOTALITEIT

Alle facetten van de sport krijgen aandacht. Van het juiste materiaal tot teambuilding met je hond, van techniek tot veiligheid en gezondheid.

Door onze samenwerking met topsporters en deskundigen zoals dierenartsen, osteopaten, gedragsdeskundigen, hardlooptrainers, bikers, steppers en (honden)voedingsdeskundigen, wordt de sport verder ontwikkeld en uitgediept.

HOND ALS UITGANGSPUNT

Bij Run Dog staat de hond centraal. Dat wil zeggen dat de hond het beginpunt is van de training. Zijn belang staat altijd voorop. Meer inzicht in zijn behoeftes, communicatie, manier van leren, zijn lichaam en aanleg, bepalen je richting in de training.

DOELEN STELLEN

Als je begint met trainen dan is het belangrijk om een doel te hebben waar je naar toe kunt werken. Je doel kan een wedstrijd zijn. Maar fijn en ontspannen kunnen sporten met je hond en genieten van het samen bezig zijn in de natuur, kan ook een doel zijn bijvoorbeeld. Of misschien wil je langere afstanden gaan maken.

In de training wordt bekeken of je doel realistisch is en helder. Zo kun je een plan maken om naar toe te werken. Het is belangrijk om tussentijds regelmatig even stil te staan bij dat doel. Klopt het nog steeds, moet je iets bijstellen of wil je iets van richting veranderen? Je doel kan in de loop van de tijd veranderen door nieuwe inzichten en ontwikkelingen.

TEAMBUILDING

Een hond trainen voor de sport, dat vergt veel inzicht en geduld. Allereerst is contact en begrip belangrijk. Je leert de signalen van je hond beter zien en begrijpen. Je leert hoe je nauw kunt samenwerken. Je band met hem wordt innig en sterk.

In onze sport is je hond een atleet. Deze atleet heeft begeleiding, verzorging en training nodig. Jij bent zijn personal trainer.

Werk ook aan jezelf! Niet alleen je eigen techniek is belangrijk. Ook je lichaamstaal, houding en instelling hebben veel invloed op de sportprestaties van jou en je hond samen. We gaan werken aan een bewustwording daarvan. Daardoor verbetert de algehele relatie met je hond.

teambuilding met hond

NIET DE SNELHEID, MAAR DE ONTSPANNING WORDT BELANGRIJK

Snelheid krijgt al gauw de meeste aandacht in onze sport. Want met wedstrijden wint het team dat het snelst van A naar B gaat.

Maar zoals je kan zien bij iedere andere sport: trainen is heel wat anders dan deelnemen aan wedstrijden.

Alles valt of staat met een goede voorbereiding en training. Die training gaat o.a. over ontspanning, zelfbeheersing, lichaamsbesef, core stabilty en lenigheid. En let op: Dat geldt voor mens en hond!

In ons cursusaanbod gaan we de methodes om dit te trainen uitgebreid behandelen en oefenen.

core stability canicross

Core stability training voor mens en hond

IN BALANS

Ons doel is om balans te creëren. Fysieke en mentale balans. Balans tussen mens, dier en natuur. 

CURSUSAANBOD

Spreekt onze visie je aan en wil je je ontwikkelen in deze sport? Je bent van harte welkom!

Onder de kop Academy vind je het actuele aanbod van de cursussen. Dit gedeelte wordt binnenkort verder aangevuld. Na de zomer starten de trainingen en workshops met hond.

We geven trainingen op verschillende niveaus. Sommige clinics of workshops worden zonder hond gedaan, om jezelf beter te ontwikkelen. De meeste trainingen zullen in het noorden van Nederland worden gegeven. Maar er komen ook regelmatig workshops door het hele land. Er zijn korte clinics en workshops, maar ook wekelijkse trainingen.

AANMELDEN

Wil je deelnemen aan een workshop, training of lezing? Dan kun je in de webshop je bewijs van deelname kopen.

Heb je vragen of wil je individuele begeleiding? Neem dan contact met ons op.